+31(0)6-531 170 93 painter@hetnet.nl

Schildersleraar Peter van den Borne

Over Peter … Toen Sinterklaas aan de jonge Peter van den Borne een schilderkistje gaf, kon hij niet bevroeden wat hij teweeg bracht. Peter ging direct aan de slag, en verschillende kopieën van Rembrandts werk waren het resultaat. Een schilder werd geboren, hetzij in eerste instantie een autodidactische. Links: foto uit 2001 geplaatst in ‘Nieuws uit de regio’. Peter won dat jaar De Brabantse Amateurkunst Verkiezing.

In 1983 besluit Peter om zich in te schrijven bij ‘DACA’ de Drentse academie voor schilderkunst. waar hij les kreeg van Vrielink, Jacobi en Dillen. In 1985 begint Peter Dillen voor zich zelf, en Peter volgt hem omdat zijn manier van lesgeven bijzonder aansprak. Eind 1986 scheiden hun wegen en Peter specialiseert zich in de alchemistische kant van het schildersambacht. Oud-verffabrikant Johan Stahlecker begeleidt hem, en leert hem de fijne kneepjes van het vak rondom het bereiden van ondergronden, mediums, verf en impasto. Peter zijn kunstenaarspad. Met name het Hedendaags Realisme en Magisch Realisme zijn stromingen waarbinnen Peter zijn eigen plek heeft veroverd.

www.petervandenborne.nl

Links: Tijdens De ART EXPO ’93 won Peter de 1e prijs in de categorie gevorderden met zijn olieverfschilderij ‘Grootmoeders Ketel

Kunstschilder en oprichter van ‘de School voor Klassiek & Hedendaags Realisme’
Zie: www.petervandenborne.nl of www.galerieborn-art.nl

Enkele publicaties: Van 22 t/m 25 januari nam Peter van den Borne, samen met galerie Art & Else (Maastricht), deel aan het ‘Kunst & Antiek Weekend‘ te Naarden. Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs gaan antiek en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand. Klik hier voor de publicatie in het beursblad: Kunst-en-antiekweekend-villa-del-arte (pdf-bestand).
(www.theartofliving.nl).
Klik hier om het artikel te lezen.

Hieronder vind je enkele schilderijen van Peter van den Borne.  Voor meer werk kun je een bezoekje brengen aan de site  www.petervandenborne.nl

Of bekijk het onderstaand filmpje (foto’s Bart van Helvoirt)!