+31(0)6-531 170 93 painter@hetnet.nl

,,Tentoonstelling in de voetsporen van Rembrandt” In den Eyckholt

19 okt t/m eind jan 2020
In Den Eyckholt,
Kapellerweg 3 5575BG Luyksgestel

Martine van der Wielen ”portret”

Leerlingen van Kunstschilderschool Born-Art hebben het genoegen u uit de nodigen voor de tentoonstelling “In de voetsporen van Rembrandt,, in Den Eijckholt  te Luyksgestel.

2019 het Rembrandt jaar. 350 jaar na zijn dood is de Hollandse meester springlevend! Er is uitgebreide aandacht door programma’s als “de zoektocht naar de nieuwe Rembrandt’’. En de tentoonstelling in de zomer van 2019  “lang leve Rembrandt’’ Waarbij kunstenaars, amateur en professioneel hun werk kunnen  insturen geïnspireerd op het werk van Rembrandt. Met de kans dat in de zomer van 2019 hun werk tentoon gesteld wordt in het Rijksmuseum.

De Born-Art za vm en za middag groep exposeren nu in Den Eyckholt. Sindseen aantal jaren komen ze iedere week bij elkaar in de Buitengaander in Westerhoven en werken daar onder de bezielende leiding van kunstschilder Peter van den Borne.  Beide groepen laten zien hoe zij met hun werken in de voetsporen van Rembrandt treden.

Deelnemende kunstenaars: philomeen van Bussel, Marita Faes, Bernadien Follon, Ben Maas, Marie-Jeanne Schoemans, Monique Therssen, Mieke Wellens, Ber Engbersen, Martine van der Wielen, Hanneke Fluitsma, Mien van de Heiligenberg, Bets Houbraken, Henny Kuypers-Kint, Joke van Limpt, Corrie Overweg, Elise van der Wouw.

De werken die tentoon worden gesteld geven een goede indruk over de diversiteit en kwaliteit die deze kunstenaars via hun werk uit willen dragen. Er zitten werkelijk juweeltjes bij.  Schilderijen, nemen u mee op reis. Soms wordt u getroffen door eenvoud en stilte dat een werk uitstraalt. Dan weer zult u merken dat er een glimlach in u ontstaat. Realistische schilderkunst die u raakt net zoals de werken van Rembrandt. Die 350 jaren later nog steeds voor velen een bron van inspiratie zijn.

SONY DSC

Schroom niet, en loop rustig binnen tijdens de openingsuren van Den Eyckholt en sta verstelt van wat mensenhanden kunnen maken.