+31(0)6-531 170 93 painter@hetnet.nl

,,Tentoonstelling in de voetsporen van Rembrandt” in d’n Anloôp

Expositie

in de voetsporen van Rembrandt

12 mrt t/m eind mei 2019

In D’n Anloôp, Maalderij 3

5528 AW Hoogeloon
www.anloop.nl

werk van Toon Verboven

werk van Toon Verboven

Leerlingen van Kunstschilderschool Born-Art hebben het genoegen u uit de nodigen voor de tentoonstelling “In de voetsporen van Rembrandt,, in D’n Anloôp te Hoogeloon.

2019 het Rembrandt jaar. 350 jaar na zijn dood is de Hollandse meester springlevend! Nu is er uitgebreide aandacht voor programma’s als “de zoektocht naar de nieuwe Rembrandt’’, en de tentoonstelling in de zomer van 2019  “lang leve Rembrandt’’ Waarbij kunstenaars, amateur en professioneel hun werk kunnen  insturen geïnspireerd op het werk van Rembrandt. Met de kans dat in de zomer van 2019 hun werk tentoon gesteld wordt in het Rijksmuseum.

De Born-Art dinsdag morgen groep exposeert nu in D’n Anloôp. Sinds een aantal jaren komen ze iedere dinsdag morgen bij elkaar in de Buitengaander in Westerhoven en werken daar onder de bezielende leiding van kunstschilder Peter van den Borne.  Toon Verboven, Hendrikje van Empel, Guus Goossens, Annie van Bakel, Hannie van Hooijdonk, Marleen Huijbers, Rolf Michels en Han van de Ven laten zien hoe zij met hun werken in de voetsporen van Rembrandt treden.

De werken die tentoon worden gesteld geven een goede indruk over de diversiteit en kwaliteit die deze kunstenaars via hun werk uit willen dragen. Er zitten werkelijk juweeltjes bij.  Schilderijen, nemen u mee op reis. Soms wordt u getroffen door eenvoud en stilte dat een werk uitstraalt. Dan weer zult u merken dat er een glimlach in u ontstaat. Realistische schilderkunst die u raakt net zoals de werken van Rembrandt. Die 350 jaren later nog steeds voor velen een bron van inspiratie zijn.

Schroom niet, en loop rustig binnen tijdens de openingsuren van D’n Anloôp en sta versteld van wat mensenhanden kunnen maken.